PEAKATT FELSÖKA ett NMEA 2000-nätverk kan vara svårt. Det gäller att förstå vad som kan vara fel. Allt i från att man använt sig av de fysiska designreglerna till att veta hur data skickas och ska konfigureras på respektive enheter eller skärmar.

Ett NMEA 2000-nätverk skickar all data digitalt 250 000 b/s. I en NMEA 2000-kabel finns det två ledare, CAN-H och CAN-L, ett strömpar (12V) samt en skärm (jord). För att felsöka signalerna har det tidigare funnits ett verktyg från Maretron som heter N2KMeter. Det ansluts till nätverket och med hjälp av ett vred kan man se nätverkets kondition. Dessvärre har N2KMeter utgått för ett tag sedan och inga alternativ har funnits förrän nu.

Vi lanserar PEAK-SYSTEMS diagnostikverktyg PEAK-MiniDiag samt PEAK Diagnostic Meter.

Produkterna är framtagna i samarbete med NMEA och är givetvis certifierade. Bägge enheter analyserar till exempel spänningsskillnader mellan datapar, jord, resistans, bustrafik och bitfel. Den lite mindre PEAK-MiniDIAG är perfekt för alla installatörer att ha med sig vid installationer och felsökning. Den större modellen erbjuder även möjlighet att se vilka PGN:er som skickas i nätverket på skärmen.

För att lära sig mer om NMEA 2000 rekommenderar vi att du deltar i våra NMEA 2000 certifieringsutbildningar. (Sök på UTB-N2K i sökrutan ovan för aktuella utbildningstillfällen).

Till produkterna:

PEAK Diagnostic Meter

PEAK MiniDiag