Odelco.se använder cookies.
Odelco.se använder cookies på webbplatsen...
×

VÄLKOMMEN till Odelco AB. Läs mer om oss...

ODELCO ABPOWER SOLUTIONS
×
 x 

Kundvagnen är tom

mob1 smal

Om din Ocean Signal rescueMe MOB1 ska skicka ett nödmeddelande via DSC till din VHF-radio måste VHF-radions MMSI-nummer programmeras. Det kan göras genom ett program som körs på en dator, eller direkt i en webbläsare på en dator/mobil. När programmering görs ska du placera MOB1 nära skärmen. Se mer nedan. I Sverige är det tillåtet att MOB1 skickar ut ett nödmeddelande till alla VHF-radio i närheten. När du programmerar MOB1 så väljer du om du vill ha den funktionen aktiv.

Program för MOB1

Vanliga frågor

Varför blinkar min MOB1 rött när jag försöker programmera MMSI numret?

Om det inte har gått att programmera enheten blinkar den rött. Prov först igen. Slå på MOB1 i sitt programmeringsläge och gör om det. Du behöver inte avsluta programmeringsläget i programmet Om programmeringsläget visas, tryck på F10 för att starta programmeringssekvensen igen.

Har du problem med att programmera din MOB1, prova denna guide:

1) Se till att din skärms ljusstyrka är ställd på max.

2) Se till att du har påbörjat programmeringen inom 50 sekunder efter att du satt MOB1 i programmeringsläget. Genom att inte göra detta stägs MOB1 av innan kommunikationen startar. Notera att så fort progammeringen har påbörjats och det blinkar i den vita rutan, MOB1 måste vara på till programmeringssekvensen har avslutats. 

3) Se till att MOB1 placeras över den vita rutan med gummiadaptern försiktigt mot skärmen och med öppningen i gummit nära cetrum av den vita rutan.

4) Undvik programmering av MOB1 i ljus omgivning. Om det behövs, peka skärmen från direkta ljuskällor som solen. (I extrema fall, särskilt med gamla skärmar, placera en filt över skärmen för att blockera omgivande ljus.

5) Programvaran för MOB1 kräver noggrann timing, vilket kan störas av att andra applikationer körs samtidigt, särskilt på långsamma datorer. Om du fortsätter att få problem, stäng av alla onödiga program inklusive virusprogram.

Vilka DSC-funktioner är tillåtna i mitt land?
DSC-funktionen med MOB1 är begränsad av olika regler i varje land. Den här listan indikerar vilka funktioner du kan förvänta dig.

AIS bara: Kanada, Frankrike, Danmark, Lettland

AIS + DSC individuella nödmeddelanden plus gruppsändningar efter 30 minuter: USA.

AIS + DSC individuella nödmeddelanden plus gruppsändningar: Tyskland, Holland, Storbritannien.

AIS + DSC individuella nödmeddelanden, all ships nödmeddelanden som sänds efter manuell aktivering: alla andra europeiska länder.

AIS + DSC individuella nödmeddelanden, all ships nödmeddelanden som sänds efter MOB1 aktivering och därefter manuell aktivering: resten av världen.

 

Kontakta oss

Odelco AB
Missionsvägen 77
SE-163 77 Bromma
Hitta till oss

info@odelco.se
08-718 0 00
+46 8 718 03 00

 

Om Odelco AB

Vår affärsidé är att distribuera och sälja produkter och lösningar från ledande internationella varumärken inom strömförsörjning, övervakning, säkerhet och belysning.

Läs mer...